Välkommen till MotiYoga i Täby

Djupgående yoga och hälsopresentationer


Välkommen till MotiYoga i Täby.

Vi håller till i den trivsamma kvartersgården på Lansenvägen som numera är ett hälsocenter med olika former av yoga och hälsopresentationer .

 

 YOGAN som här delas  med dig är starkt inspirerad av den klassiska Hathayogan men har även inslag av modernare Hatha/Kundaliniyoga.

 

 Vår vision är att du som utövare får med dig flera verktyg ut i vardagen för att själv så småningom kunna uppnå balans. Såsom olika andningstekniker, bättre fokus, landa inåt, hämta kraft och naturligtvis asanas.

Asanas är fysiska övningar, där vi öppnar och balanserar energiflödet, renar och tränar upp våra kroppar med alla positiva effekter det innebär.

 

Mjuka övningar varvas med mer utmanande övningar.

Allt utför du som alltid inom yoga på din egen nivå - inifrån och ut. 

Alla kan vara med. Erfaren och smidig eller stel som en pinne - det spelar ingen roll

I yogan finns ingen prestation - Du utgår från din egen kropp och lär dig lyssna till vad den vill. 

 

 Varje pass inleds med en stunds renande, balanserande andningsövningar - Pranayamas. Därefter de kroppsliga övningarna - Asanas - som gör dig smidigare, starkare och är balanserande. Passet avslutas med en lång guidad vila.

 

 

 

Gravidyoga m profylaxandning  7v-kurs

GRAVIDYOGA  ligger mig lite extra varmt om hjärtat eftersom det var så jag hittade yogan för drygt tjugo år sedan. Jag gick då själv en kurs, gravid med mitt andra barn och fick själv erfara skillnaden från min första förlossning när jag nu hade tränat andning och lärt mig fokusera genom yoga. 

 

  Under 10 års tid har jag nu hjälpt  flera 100-tals blivande mödrar att må bättre under graviditeten och att med hjälp av de verktyg de får på kursen, hantera sin förlossning på bästa sätt - Många gånger med andningen som enda smärtlindring. Ofta kommer mammorna sedan tillbaka med sina barn på Mamma&Bebisyoga för att stärka upp sina kroppar igen. Se nedan

 

Profylaktisk yoga inför förlossningen


Yoga för gravida har visat sig vara ett fantastiskt redskap, inte bara som stöd för de naturliga förändringarna under graviditeten utan även för förlossningen. Med hjälp av andning, koncentration och avslappning blir förlossningen smidigare för både kvinnan och barnet. Framför allt kan du med hjälp av yogan lära dig att lyssna till din kropps signaler och våga lita på dem.

 

I yogakursen tränar du förutom din fysiska kropp även djupandning och den värdefulla profylaxandningen som hjälpt så många kvinnor genom sin förlossning.  

 

 Under mer än 3 år undervisade jag Gravidyoga med profylaxandning i

BB-Stockholms lokaler i Gamla stan, Västermalm samt på Ekens barnmorskemottagning på Söder. Detta i Estehla Mathleins regi.

Se klasser. Sedan 7 år tillbaka finns jag i min lokal i Täby

 

Det är även erhört viktigt för Gravida, ammande och deras bebisar är att tillföra fettsyror. Jag har under flera år arbetat med detta och berättar gärna om hur man kan fylla på rätt sort och se till att bebisarna får det som behövs för att optimera sin utveckling. 

AKTUELLT

VÄLKOMMEN TILL MOTIYOGA I KVARTERSGÅRDEN LANSEN

 

ZOOM-YOGA UNDER VÅREN

Med tanke på Corona så har jag inga fysiska kurser under våren men kommer att ha ZOOM-Yoga på onsdagar - Gravidyogakurs 7 ggr startar 6/5 och sedan vanlig Yoga 6ggr från 22/4 på grund/fortsättningsnivå.

Välkommen att anmäla dig!

 

 

Här hittar du yogakurser, yogaworkshops och dessutom erbjuds  regelbundna hälsopresentationer i lokalen. 

 

När du regelbundet gör yoga balanserar, stärker och renar du dina kroppar och ditt energisystem. Dessutom håller du din fysiska kropp smidig, mjuk och stark. När du är i balans mår du bättre på alla nivåer och har mer kraft att göra bra val i livet.

 

Terminens Hathayoga delas upp i två kursomgångar. Det går bra att hoppa in under kursen. 

Anmälan till motiyoga@gmail.com.

 

Är du helt ny? Prova gärna en gång för 100kr - fortsätter du dras detta av från kursavgiften

 

ALLA KAN YOGA - Det fantastiska med yoga är att var och en börjar där man själv är - gör det man klarar av och följer sin egen utveckling helt utan prestation. Vi lär oss lyssna in kroppens signaler och att följa dom.

Man kan vara smidig el stel som en pinne. Det spelar ingen roll. Våga prova!

Välkommen!

 

GRAVIDYOGAKURS - ZOOM

 Med regelbundenhet återkommer de populära  gravidyogakurserna där du även lär dig profylaxandningen som kan ge dig stor hjälp under förlossningen. 7ggr/kurs

Zoom kurs: Onsdagar 17.00-18.20 - Start 6/5

 

MAMMA&BEBIS-YOGA

Återkommer till hösten

 

RESTORATIVEYOGA

Regelbundna 2.5-timmars workshops.  Läs mer under klasser

Söndagar 9.30-12.00   Återkommer till hösten

 

HÄLSOFÖRELÄSNING

Visste du att obalans i våra  fettsyror är ett gigantiskt  problem i hela världen och är enligt senaste forskning en av de stora anledningarna till i stort sett alla våra kroniska sjukdomar?

95% av befolkniingen har obalans - Varför? - Vad innebär det att vara i obalans?

Vilka fördelar är det för kroppen att komma i balans och hur gör jag?  Varför är det extra viktigt för gravida och ammande att tillföra fettsyror?

Det och mycket mer kommer du att få svar på under föreläsningen. 

 

Jag tar emot  för enskilda möten och har även grupp-presentationer - Nu under våren på Zoom

Kontakta mig för tidsbokning och information om datum

 

Varmt välkommen!

 

Namasté

 

Jill Moti Fins

0708 885515   

 

OBS! MAILADRESS ÄR motiyoga@gmail.com

v. 1.0